חצי הסכך של סוכה פסול

שאלה:

שלום,
במקרה כאשר חצי סכך של סוכה (מדופן עד לחצי של כל השטח של "גג") פסול (מדובר על בד מפלסטיק) אך חצי אחר של סכך כשר, האם יש אפשרות שחלק סוכה שמתחת לסכך הכשר יהיה כשר וראוי כדי לשבת תחתיו בחג הסוכות?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אם באותו החלק הכשר יש שלוש דפנות, זה כשר לכתחילה. יושבים רק בצד הכשר וזה מצויין. אם אין שם שלוש דפנות ורוצים שהדופן שאחרי הסכך הפסול תצטרף להיות דופן שלישית לסוכה זה כבר תלוי בכמה דינים, זו ההלכה של דופן עקומה, לפיה אם אין ארבע אמות [קרוב לשני מטרים] בין הדופן לסכך הכשר, זה אכן מצטרף, אף שכמובן לא יושבים תחתיו. אבל במקרה כזה תתייעץ יותר פרטני ומדוייק.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תודה רבה על תשובה מהירה!
    ומה אם סכך פסול הוא רוב אך יש מצד אחר סכר כשר של ט על ט טפחים, האם מותר לשבת מתחת לסכך הכשר ולצאת ידי חובה?
    שוב תודה