התרת נדרים – שלושת הדיינים

שאלה:

לעניין בית דין להתרת נדרים כשמדובר בנדר מסוים ולא שייך להסתמך על מסירת המודעה הכללית בעת התרת הנדרים בערב ראש השנה:

מספיק שאחד הדיינים ידע ללמוד גמרא- גם אם אינו רב או דיין מוסמך ואינו בקי באופן מיוחד בהלכות נדרים והתרת נדרים והשאר מספיק שיהיו בעלי בתים רגילים?

תשובה:

צריך ששלושתם יהיו כאלו שאם מסבירים להם דינים וגמרא הם מבינים, והם גם יודעים לפתוח פתח להתרה.

מקורות:

שולחן ערוך יורה דעה הלכות נדרים סימן רכח סעיף א

מי שנדר ונתחרט, יש תקנה ע"י חרטה, ואפילו נדר באלהי ישראל. כיצד יעשה, ילך אצל חכם מומחה, דגמיר וסביר, ואם אין יחיד מומחה ילך אצל שלשה הדיוטות, והוא דגמירי להו וסבירי וגם יודעים לפתוח לו פתח, ויתירו לו. והאידנא אין מומחה שיהא ראוי להתיר ביחיד.

הצטרף לדיון

תגובה 1