ברכת שהחיינו על בגדים שעוד לא הגיעו מהיצרן

שאלה:

שלום.
1. אם קניתי בגדים באינטרנט וחלק הגיעו וחלק עדיין לא ואני רוצה ללבוש את החלק שהגיע, אז אני מברך שהחיינו ומכוון גם על מה שעוד לא הגיע?
2. אם קניתי בגדים פיזית בחנות וגם הזמנתי באינטרנט בגדים שיגיעו בהמשך, אני מברך שהחיינו ומכוון על מה שצריך להגיע בהמשך?

תשובה:

מה שהגיע אתה מרך עליו שהחיינו, מה שלא הגיע, הברכה עכשיו לא חלה עליו וכשיגיע תברך [יש נוהגים לברך בשעת הלבישה הראשונה ויש בשעת הקנייה אבל בכל מקרה מה שעוד לא הגיע לידך לא חלה עליו הברכה].