שמו"ת במשך השבוע לפי ימי השבוע

שאלה:

האם אפשר לקרוא שמו"ת בצורה הבאה:
כל ראשון פעם אחת. כל ראשון פעם שניה. כל אונקלוס של ראשון. וכן הלאה.
יותר נח וזורם.
האם יש עדיפות לצורה אחרת דווקא?

תשובה:

שלום רב
לכתחילה עדיף לעצור בפרשה פתוחה וסתומה, כיון שהחלוקה של שני שלישי וכו' אין לה מקור, כמובא במעשה רב להגר"א אות קל"ד, אולם אפשר גם לנהוג כמנהגך, וכן היה נוהג לעיתים מרן הסטיפלר, כמובא בארחות רבינו ח"א עמ' קכג. בערוך השלחן כתב שלמעשה כל הצורות יוצאים בהן ידי חובה. שוב יש עדיפות לאחד משני האופנים, או פסוק פסוק או פרשה פרשה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה. אני רק מוודא שהבנתי נכון.
    לגבי פרשה פרשה. רק להבין אם אפשר גם כל הפרשה ברצף. ואז שוב כל הפרשה ברצף. ואז כל האונקלוס ברצף של אותה פרשה? או עדיף פסוק פסוק?
    נ.ב איך אני מבדיל בין פרשה לפרשה? שכתוב ס?