בגדי שבת לבנים דוקא?

שאלה:

בס"ד
אם אדם לובש 4 פריטי לבן /בגדים בשבת האם זה מספיק בשביל שבעולם הבא ילבישו אותו בלבן?
למשל האם זה בסדר : גרביים לבנים, תחתון לבן, ציצית לבן, כיפה לבנה.
מה שהזכרתי זה מספיק למצווה? או שחייב גם חולצה לבנה ?

תשובה:

שלום וברכה

לא ראינו לשום אחד מגדולי הרבנים שנהג בזה כדברי המקובלים ללבוש הכל לבן בשבת, כלומר לא חששו לענין זה כלל, כיון שאנחנו נוהגים בפשיטות ואין לנו עסק בנסתרות, אנחנו עדיין רחוקים מאוד מכל הנושא הזה. כך שמה שהיה טוב לרב עובדיה יוסף טוב גם לנו… אני מבין שמישהו אמר לך שכיון שלבש חולצה לבנה קיים בזה את דברי המקובלים, אני לא מכיר דבר כזה, הוא פשוט לא חשש לענין ולא עסק בו.

מכל מקום ראוי ללבוש חולצה לבנה בשבת משום כבוד שבת. כך ההנהגה המקובלת והעיקר הוא לחשוב על הנקודה הזו האן הבגד שאני לובש חשוב דיו ומכבד את השבת די הצורך.

ברכה והצלחה.