גדרי ״רוח מצויה״ להכשרת סכך

שאלה:

יש לי סוכה שסככתי בקני במבוק כך שכרגע יכולה לעמוד ברוח מצויה אבל לתוספת ביטחון קשרתי המקלות במבוק עם אזיקונים. לדעתי מכיון שהאזיקונים אינם הכרחיים אלא רק לתוספת ביטחון הסכך כשר ואין שאלה של להעמיד הסכך בדבר המקבל טומאה. התעורר לי שאלה שבהר נוף במקום שגיסי עושה סוכה רוב הזמן הרוח הוא כן חזק ככה שבמשך ה7 ימים יתכן שמקלות במבוק יעופו. השאלה היא אם ״רוח מצויה״ נחשבת לפי העיר ואם כך אין שאלה או אם זה הולך לפי מקום ספציפי (במקרה זה, הר נוף ירושלים)?

תשובה:

זה דין הקיים בכל מקום לפי ענינו. ואגב זה כל כך קל, שאני לא בטוח שאתה צודק שאצלך זה בסדר…