בניה לא חוקית

שאלה:

שלום וברכה!
האם הלכתית ניתן לבנות משהו לא חוקי [סגירת מרפסת בסגירה קלה של אלומניום] בידיעה [שאנחנו לוקחים אותה בחשבון] שיתכן ויבואו פקחים מהעירייה, ויבקשו להרוס את זה, ואז נאלץ לעשות זאת.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

אין איסור לבנות בתוך שלך בנייה לא חוקית אם אתה מזיק שכנים בבנייה שלך. זה עניין שלך מול העירייה ואם אתם לוקחים הימור שאולי יהרסו לכם זה עסק שלכם בלבד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב שליט"א, במחילה מכבוד תורתו אך האם אין כאן שני סיבות לאסור? הן מצד בניה פיראטית שמסכנת את הציבור והן מצד דינא דמלכותא! זיל בתר טעמא, הרי תקנות הבנייה נועדו הן לשם מניעת סיכון מבנייה ללא מהנדס מוסמך והן מצד כיעור פני העיר!