כדורים [פלא צום, קלי צום] לצום בשבת

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב
רציתי לשאול אודות כדורי פלאצום בשבת שלפני הצום האם מותר לקחת את זה או לא
וכן לעניין המסת כדורי תמיסה של נוזלים במים רגילים לפני הצום בשבת האם מותר לשים את במיים בשבת וזה נמס אוטומטי או שזה נולד או כל בעיה אחרת והאם בכלל מותר לקחת את זה בשבת?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה נחלקו הדעות, דעת הגרי”ש אלישיב והגר”ש וואזנר שאסור לקחת כדור זה בשבת משום שחיקת סממנים, אבל מותר לערבם במאכל לפני שבת וכך להשתמש בהם, אולם יש אומרים שמותר לקחת קלי צום בשבת, זה לא תרופה, והלוקחים את זה אינם חולים, ראה שו”ת משנת יוסף (ליברמן, ח”ד סי’ מב).

מותר להמיס את הכדורים במים ואין בזה נולד כיון שזה נמס לכתחילה בתוך המים.

הצטרף לדיון

תגובה 1