יום הולדת ביום שישי בערב

שאלה:

שלום לרב.
הוזמנתי ליום הולדת של אחיינית וכל המשפחה תהיה שם… העניין שזה יוצא בכניסת השבת ערב שישי?
הם עושים שם קידוש וכו… אבל הם לא שומרים שבת.
לשאלתי האם מעיקר הדין מותר לי ללכת ברגל ליום ההולדת ולכבד אותה? ואחר כך לחזור ברגל?
פשוט לא רוצה להצטייר כמנותק מהמשפחה… האם יש דרך שכן מותרת ואוכל להיות שותף ליום ההולדת? או שאסור לגמרי.

תשובה:

שלום וברכה

אתה יכול ללכת לשם ברגל או לפני שבת, ולחזור ברגל ואז לעשות בבית קידוש וסעודה כדת ישראל. רק תזהר מחילולי שבת או הנאה מהם.

בשורות טובות.