הכשרת תבניות אפיה

שאלה:

שלום וברכה קניתי ביד 2 תנור סאוטר שני תאים נפרדים מאדם חרדי בבני ברק
בתא של הבשרים היו תבניות אפיה ורשת
שאלתי את המוכר האם כל התבניות בשריות ואמר לי שכן
אך האם אני יכול לסמוך על זה ולהיות בטוח?
האם יש דרך להכשיר את את תבניות והרשת? ע"י ליבון קל בתנור?
תודה
ניר

תשובה:

אני מניח שאם הוא אדם חרדי ירא שמים ניתן לסמוך עליו, ליתר בטחון תעשה ליבון קל, בהכנסה לתנור עם החום המירבי לשעה. חשוב לדעת שליבון קל מועיל רק אם זה לא נאסר בן יומו כלומר שלא אפו בתבנית בשר וחלב בתוך 24 שעות, אבל מספק זה מועיל לומר שגם אם אירע פעם שעש אין לחוש שזה היה בדיוק בן יומו. וכיון שעתה כבר בלאו הכי אינו בן יומו ולא יאסור לך את התבשיל אתה יכול לסמוך בצירוף אמירתו.