קיימו יחסים באמצע שבעה נקיים – מתי טובלת?

שאלה:

לצערי היתה נפילה בשבע הנקיים קימנו יחסים העם אני עדין יכולה לטבול ביום של הטבילה?

תשובה:

שלום רב.

עליך להמתין שלושה ימים שלמים מאז שקיימתם יחסים  ורק לאחר מכן להמשיך את הספירה ולטבול.

מעשה זו עוונו חמור מאוד ועונשו כרת כדין בא על הנידה! צריך להתחרט עליו מאוד, להצטער ולקבל החלטה שזה לא יחזור על עצמו חלילה.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ קצו סעי’ יא, שאשה שפולטת שכבת זרע תוך ו’ עונות [שלושה ימים שלמים] לתשמיש סותרת את אותו היום, וכיון שלא ניתן לברר זאת עליה להמתין מלספור כל אותו הזמן. דין זה נוהג גם במקרה האמור.