תיווך מכירת בית לגוי בארץ ישראל

שאלה:

בפרוייקט יוקרה בירושלים מנהל המכירות נפגש עם לקוחות מחו"ל שהתעניינו ברכישת דירה בפרוייקט. לאחר שהזוג ביקשו לרכוש דירה התברר למנהל כי הלקוחות הינם גויים. האם מותר לו למכור להם את הדירה, והאם עליו ליידע את היזם / הבעלים שהרוכשים הם גויים.
(אם יבטל את העיסקה יפסיד רווח גדול)

תשובה:

כיון שיש איסור למכור בית בארץ ישראל לגוי, אין לסייע במכירה כזו.

מקורות:

על הדעות השונות בענין זה ומה הדין במקום שיש הפסד מרובה, ראה כאן. ההפסד של המתווך אגב אינו רלוונטי כי זה לא הפסד אלא מניעת רווח.