תפילת שמונה עשרה באוטובוס

שאלה:

בוקר טוב כבוד הרב,
במידה ואני מתפלל שחרית עם הפסק כי אני צריך להזדרז, אני מתפלל שחרית עד סוף ברכות ק"ש שאחרי הק"ש וממשיך באוטובוס את תפילת העמידה. היכן להפסיק הברכות הק"ש האחרונות? לומר גם את הפסוקים שנאמרים הקימה? "תהילות לקל עליון גואלם"? כי שמעתי שנאמר שצריך להסמיך גאולה לתפילה אזי הכוונה לפסוקים אלה? או שלהתחיל את התפילה ב"אדוני שפתיי.."?

תודה ושבת שלום

תשובה:

יש חובה לסמוך גאולה לתפילה, ולכן יש להמתין עם תהילות וכו', אבל שים לב שזה דיעבד עצום… תקום חמש דקות קודם… שים לב שבשו"ע בסי' צד סעי' ח כתב שמי שהוצרך להתפלל שמונה עשרה מיושב והגיע למחוז חפצו לפני סוף זמן תפילה, עליו לשוב ולהתפלל שמונה עשרה נדבה, ואף שהמנהג לא כך כמובא במשנה ברורה שם ס"ק כז, ראה כמה דיעבד הדבר הזה! ועוד לא דיברנו על תפילה מול נשים שאינן לבושות בצניעות וכו'…

שבת שלום.