שכר לעובד בצ'ק

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
יש בחור שמלמד את בני שיעורים באופן פרטי, אני משלמת לו בכל ראש חודש צ'ק ע"ס התשלום של כל אותו חודש. הוא הסכים גם שאני ישלם לו פעם בחודש על כל אותו החודש, אני משלמת את זה בצ'ק ובתאריך של אותו היום ממש, האם יש בעיה לתת צ'ק או שחייב מזומן עפ"י ההלכה? יש איסור שעוברים בנתינת צ'ק (הלנת שכר או ביומו תיתן שכרו?). תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לשלם לעובד בצ'ק כיון שכל המנהג שיש אפשרות לשלם בצ'ק, ולכן כל תשלום בצ'ק נחשב שמשלם בזמן, ואין איסור של הלנת שכר.

בהצלחה.