הנאה ממעשה שבת

שאלה:

מי שנסע במוצאי שבת ממקום שהותו בשבת לביתו במקום אחר ללא הבדלה כלל לא ב"אתה חוננתנו" בתפילת שמונה עשרה, לא על היין ולא בדברים באמירת "ברוך המבדיל בין קודש לחול" בלי שם ומלכות- יש כאן בעיית הנאה ממעשה שבת בנסיעה ממקום שהותו בשבת לביתו- ולכן צריך להמתין זמן בכדי שיעשו- את זמן הנסיעה עצמה אחרי שהגיע לבית-כדי להבדיל במקום שאליו הגיע או שאין שום חיוב כזה- בין אם נסע בשוגג או במזיד?

תשובה:

אין שום חיוב כזה. מעשה שבת זה רק על מה שנעשה בשבת, לא על מה שנעשה במוצאי שבת ללא הבדלה. ואני שוב מבקש ממך, פעם אחת שאומרים ברוך המבדיל זה מועיל וגמרנו!