ברכת שהחיינו על פרי בוסרי

שאלה:

שזיף בוסרי שממתיקים אותו, והוא נאכל דווקא שהוא קטן, וזה הרגילות באכילתו. האם מברכים עליו שהחיינו?
ומה המקור
תודה

תשובה:

על פרי בוסר לא מברכים שהחיינו, כמבואר ברמ"א סי' רכה סעי' ג ובשו"ע שם סעי' ז. אמנם אם זה זן מיוחד שכך היא דרך אכילתו, ניתן לברך עליו לאחר שימתיקו ויתקינו לאכילה, כמו כל פרי שדרכו לאכול מבושל שלא יברך עליו בעודו חי. אבל אם זה שזיף רגיל, שיש מתכון כזה לאוכלו באופן זה – אין לברך שהחיינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה לכאורה אמורה להיות לא רק על השהחיינו אלא גם על בורא פרי העץ ובשנה זו גם לגבי קטיפתו בעודו בוסר לעניין הפסד פירות שביעית