הלכות חתונה והימים הסמוכים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בשעה טובה בט"ז באלול אני מתחתן.

אשמח להדרכה בנושאים הבאים:

1. מבחינת אמירת תחנון, כחתן ממתי עד מתי אני לא אומר תחנון?
2. מניין ערבית בחתונה – מתי עושים?
3. מניין סליחות – האם לארגן מניין סליחות בחתונה? אם כן, מתי? והאם יש הלכות מיוחדות לחתנים בסליחות?
4. מבחינת התראות עם הכלה? הבנתי שאסור שבוע לפני החתונה והחופה לפגוש ולשוחח עם הכלה, האם זה נכון?
הכלה רוצה לעשות תמונות לפני החופה, האם לעשות או לדחות?

תודה הרב

תשובה:

שלום וברכה

1. כל ימי השבע ברכות, לא רק אתה אלא כל המנין בו אתה מתפלל, לא אומרים תחנון. ביום החתונה, במידה והחופה לפני השקיעה, המנהג הרווח הוא שלא אומרים תחנון.

2. מנין לערבית, בדרך כלל מתארגן מיד בזמן, ועל זה אין לך שליטה כל כך, אבל כמובן כאשר החתן יוצא מהחדר עם הכלה גם הוא צריך ערבית, במהלך הסעודה לאחר הריקודים הראשונים והרגעות הרוחות עושים מנין לחתן.

3. אין מקום לסליחות בחתונה… זה לא מתאים לאוירה… בימי השבע ברכות אתה יכול להקל שלא ללכת לסליחות.

4. המנהג הוא שלא נפגשים בשבוע לפני החתונה, זה לא איסור אבל קיים כזה מנהג, ולכן אם יש נכונות מצד הכלה להשמע לכך, יש להמנע מתמונות לפני החופה משותפות יחד, זה אפשר אחרי החופה בחדר יחוד במידה ויש, או אפילו בלילה. בני התחתן לפני שבועיים והצלם לקח אותם לחומות העיר העתיקה לאחר החתונה לעשות כמה תמונות…

מזל טוב וכל הברכות!

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. תודה הרב,

    מבחינת ימי השבע ברכות, מניינן מתחיל מהחופה, כלומר מט"ז שזה היום הראשון ושישה ימים נוספים?

    לגבי הסליחות, אם אני מעוניין לעשות את ימי הסליחות, ז"א שאת הסליחות של ליל ט"ז אעשה בבוקר שאחרי החופה?

  2. אם החופה לפני השקיעה אז זה היום הראשון מהשבעה ונשארו עוד ששה.
    לא ראוי לברוח מהבית בהשכמה בדרך כלל, אבל אם זה כן מסתדר זה בסדר גמור. אבל אם אני לא טועה אתה אשכנזי? אשכנזים לא אומרים סליחות כל חודש אלול אלא רק בסופו.

  3. כן הרב, אשכנזי. פשוט בשנה שעברה התחלתי את הסליחות עם ע"המ לאחר ר"ח אלול ואז המשכתי עם אשכנז. התחברתי לאמירת סליחות חודש ימים