ברכה על מים במשך היום

שאלה:

שלום, אני ממש מבולבלת לגבי ברכה (ראשונה ואחרונה) על שתיית מים, מתי מברכים? איך זה משתנה בתנאים שונים? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לא כל כך הבנתי את שאלתך, ננסה לענות באופן כללי. באמצע ארוחה של לחם לא מברכים על שתיית המים. אדם ששותה מים כדי לקחת כדור ואין לו בהם הנאה, הוא לא צמא בכלל, כיון שאין להם טעם – אינו מברך. בנודע לאדם ששותה הרבה במשך היום תוך כדי עבודה ראי כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשאל שאלות יותר מפורטות: 1. כששותים תה בלגימות במשך כמה דקות, ולאחר כמה דקות שותים מים – מה הדין לגבי ברכה אחרונה/ראשונה? 2. אם רוצים לאכול לאחר שתיית מים, מברכים ברכה אחרונה על המים ואז מתחילים לאכול? 3. אם שותים כמה כוסות מים במשך כמה שעות, לפעמים בלגימות ולפעמים מסיימים חצי כוס (כוס פלסטיק) בבת אחת, מה הדין של ברכות ראשונות/אחרונות?

  2. 1. אז אין ספק, כיון שאת המים שותים בכמה לגימות שיעור גדול.
    2. לא! ברכת שהכל של המים מועילה גם לשאר דברים שמברכים עליהם שהכל, כמו כן בורא נפשות מועיל לכל מה שיאכלו וישתו שכך ברכתו, אז אם תברך אחרי המים זו סתם ברכה שאינה צריכה שהרי אפשר בברכה אחת לפטור גם את התפוח עץ או המלפפון וגם את המים.
    3. בזה עסקנו בתשובה למעלה.