ברכה אחרונה על ירק

שאלה:

כבוד הרבה שלום יש לי שאלה האם מברכים ברכה אחרונה על פירות וירקות ?

תשובה:

בודאי, הברכה היא ברכת בורא נפשות רבות, מופיעה בדרך כלל בסידור לאחר ברכת המזון.

"ברוך אתה אדוני אלוהינו מלך העולם בורא נפשות רבות וחסרונן על כל מה שבראת להחיות בהם נפש כל חי ברוך חי העולמים".

הברכה הזו נאמרת גם אחרי עוף או דג או במבה כל דבר שאינו דגן.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. אלא אם כן אלו פירות משבעת המינים, שאז מברכים ברכה אחרונה מעין שלוש.
    וגם צריך לאכול לפחות כזית (בערך גודל של קופסת גפרורים, או קצת יותר) תוך כדי אכילת פרס (משהו כמו 4 דקות).