איך מסתדרים עם אנשים?

שאלה:

ב"ה
2 נשים שחזרו מקניות מאוחר בלילה בתוך העיר עם משקל רב לשאת.. אחת מהן רוצה לקחת מונית, השניה מסרבת בתוקף בגלל אי נעימות אישית ופחד לעלות על רכב זר עם איש..
מה עליהן לעשות במקרה שאין אוטובוס נח במקום מונית?
האם זו שרוצה לעלות יכולה לדרוש מהשניה שמסרבת שתלווה לה כסף עבור מונית שתעלה לבד עם הקניות?
ואם לכל אחת מהן יש כסף האם האשה שמסרבת יכולה לדרוש מחברתה שלא תעלה לבד כי היא חוששת עליה?
תודה. אשמח מאד לתשובה מפורטת…

תשובה:

שלום וברכה

כאן הגעת לאחת התובנות הכי חשובות בחיים: לא כל דבר מתחיל ונגמר בזכויות וחובות, זכות תביעה וכדומה. יש הרבה מקום לדברים שאין בהם זכות לאדם זה או אחר, אבל אנשים חייבים ללמוד לחיות יחד, לוותר, להבין את השני ולהכיל ולנסות לבוא לקראת… גם כאן, אף אחת לא יכולה "לדרוש" "לתבוע" מחברתה לקחת מונית, או לא לקחת וללוות אותה, אלא צריכים לדעת להסתדר יחד, ומי שמוותר לעולם אינו מפסיד, גם אם זה כרוך בטירחה או בהפסד ממון.