חימום חלבי ובשרי במיקרוגל

שאלה:

שלום רב,
אני משתמש במיקרו לחימום מאכלים בשריים וחלביים בכלים סגורים.
קניתי לאחרונה סיר מיוחד לחימום במיקרו, הוא מכסה את כל המאכל, אך אם למשל אמלא את הכלי במים ואהפוך אותו, אז בזווית מסוימת יוכלו להישפך חלק מהמים החוצה.. האם זה הופך את הגדרת הכלי ל"לא סגור הרמטי"?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המנהג שהזכרת לא נכון. גם המקילים להשתמש במיקרוגל לחלבי ובשרי, זה רק כאשר המאכל עטוף הרמטי [!] בשתי עטיפות ולא באחת, כלומר כלי הרמטי עטוף בניילון קשור היטב. וגם זה רק לחימום קצר, כי בחימום יותר משמעותי הכלי או השקית מתנפחים ונפתחים. כל מעבר אדים מהווה בעיה.

ברכה והצלחה.

מקורות:

אם אתה חושש שהוא נאסר תבצע הכשרה. על אופן הכשרת מיקרורגל ראה כאן.