תרומות לעילוי נשמה

שאלה:

שלום וברכה ראיתי שנוהגים לנדוב לבתי כנסת סידורים וכד', לעילוי נשמת הנפטר. אני רוצה לשאול בעניין זה כמה שאלות: 1. מתי נהוג לתרום (בשלושים, בשנה וכו')? 2. מה הסכום שנחשב לתרומה ראויה? 3. מה כדאי לתרום (למשל, יש עדיפות לסידורים או ספרי לימוד)? 4. האם יש נוסח מסוים שצריך לכתוב בהקדשה? 5. האם לציין מפורשות כשמוסרים לבית הכנסת, שהדבר נעשה לעילוי נשמת…? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אין בענין זה כללים…מה שחשוב לדעת הוא רק דבר אחד: הנפטר בשנה הראשונה לפטירה בעיקר, אבל גם אחר כך, זקוק מאוד לכל זכות שעושים לעילוי נשמתו. השנה הראשונה בשבילו היא דין כבד מאוד, וכל זכות מועילה לו, לכן מרבים בזכויות, קדיש תפילה לפני העמוד משניות חיזוקים במצוות, שיעורי תורה ועוד ועוד… בין השאר יש שתורמים סידורים או ספרי קודש אחרים נצרכים לבית הכנסת, כל אחד לפי יכולתו, העיקר לעשות דברים לעילוי נשמתו, לכן תעשה מה שאתה יכול ומה שאתה מתחבר אליו בצורה ובכמות שתוכל, העיקר להבין את העיקרון. ולא הכיתוב עיקר, בורא עולם יודע גם אם תאמר בלחש אני תורם סידור זה לעילוי נשמת פלוני, הכתיבה היא יותר לשם כבוד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עצה שלי – לתרום סידורים לבית כנסת זה יפה מאוד, אבל הרבה יותר טוב לנשמת הנפטר זה לתרום לכוללים לחזק את התורה הקדושה.
    הרי תלמוד תורה כנגד כולם, שזה יהיה לעילוי נשמתו של הנפטר ז"ל.