תרומה לעמותה שעוסקת בבעלי מוגבלויות

שאלה:

האינסטינקט פשוט לתרום ולהמשיך עם יומי, אך לא מבין מספיק בהלכה, ולא רוצה לשלם לעתיד לבוא על תוצאות ח"ו שליליות, אולי מלמדים אותם שם דברים אסורים או משהו, אין לי מושג. האם חובה לעיין באתרם לברר?
התיאור להלן אולי נלקח מאתר העמותה, אך העתקתי אותו מאתר אחר שאליו הבאתי לינק לאחר הציטוט:
"התנועה קולטת ילדים ובני נוער בגילים 7- 23 עם מוגבלות פיזית/קוגניטיבית/מרחבית/חושית/תקשורתית, במטרה להביא לשילובם עם כלל הילדים ובני הנוער, באמצעות פעילות משותפת העוסקת בנושאים שעל סדר יומה של החברה הישראלית ושל בני נוער.
הפעילות נעשית במודל של חונכות אישית במסגרת קבוצתית, והיא נגישה במלואה. החניכים נאספים ומוחזרים לבתיהם בהסעות נגישות ובכל פעילות משתתפת גם עובדת סיעודית שמסייעת לחניכים.
החונכים הם בני נוער מהחינוך הרגיל, והפעילות המשותפת להם ולחניכים תורמת להגברת המודעות והנגישות החברתית לאוכלוסיות המיוחדות."
https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%9B%D7%A0%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C_%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%91%D7%95

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה

כיון שיש אירגונים שעושים את אותה פעילות, אבל בדרך התורה, אם כבר תורמים אז למה לא לתרום להם?! אירגון עזר מציון עושה אותו דבר בדיוק, וכך גם יד אליעזר, תרום להם ותדע שהכסף הולך למטרה הנכונה באופן המתאים על פי התורה.

תזכה למצוות.