סילוק פרסומים של סוחרי נבלות, טרפות ושאר שקצים ומינים אחרים.

שאלה:

שלום רב לכבוד תורתכם,

האם יש מקום להיתר (אפילו לקולא) לסלק עלוני מסחר של סוחרי נבלות, טרפות ושאר שקצים למיניהם – מדובר על סוחרים הידועים בציבור? וארצה לכלול בשאלה גם בפרט את כל מיני ארגוני המינים והמשיחיים שב"ה נעלמו היטב היטב בגזרתנו בשנים האחרונות.

כמוכן, אני מתאר בשאלתי עלוני חינם שמגיעים לבניין מגורים משותף, בין אם לת"ד או למפתן הדלת.

אוסיף שאני מרגיש חשש במידת מה שעלונים אלו עשויים לגרום למי מאלו משכניי הנוהגים באורח חיים חילוני/מסורתי להיכשל בדרך היקל ראש גדול יותר ולבוא להפקר ובכך לייצר אל תחום החיים המשותף מידות רעות.

מראש תודה רבה על זמן עיונכם.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר להשליך לאשפה עיתונים שמפרסמם דברים אסורים וכן עלוני תועבה למיניהם. ויש מצווה לסלק ולאבד את העלונים האלו למען לא ייכשלו אחרים בדברים אסורים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן במקורות שדבר איסור אין מצוות השבה ויש מצווה לאבדו.