כיבוד הורים

שאלה:

מה עושים
כאשר מילוי רצון ההורים מזיק לעלייה הרוחנית באופן משמעותי
לדוג מזמינים לסעודת שבת
ומדברים שם דיבורים אסורים על פי ההלכה או דיבורים שלא ראוי לדוג דברי חולין ממש מדובר במצב שאין אפשרות להוכיח ואף שיודעים שזה פוגע בי לא אכפת להם וקשה מאד להיות נוכח במקום מבלי לשמוע ולא לבוא זה אומר לנתק קשר מבחינתם
פעם חשבתי שאם אני יהדר יותר בכבודם ממילא יהיה אכפת להם אבל נראה כנראה שזה בלי שליטה אצלם ואני לא יודעת מה לעשות
גם התעורר אצלי שאלה האם בעצם כיבוד הורים זה מצווה של בין אדם למקום או לחברו

תשובה:

שלום וברכה

לנתק קשר עם ההורים זו לא אופציה, אז לא צריך לבוא כל שבת ולא צריך לבוא לכל הסעודות, אבל צריך לבוא ולהשתדל שיהיה טוב. כמובן כל שאלה לגופה, יש בן אדם בוגר לבד, ויש משפחה עם ילדים קטנים ששם זה כבר חשבונות נוספים, אבל כלל הדברים ברור.

בשורות טובות.