אמונה והשתדלות

שאלה:

בס״ד
שלום רב רציתי לדעת אם אפשר לבדוק אם חבר שאולי יכול לעזור לי בלהיכנס למקום מסוים אם הוא בא בשביל להוריד את הלחץ כי אני יודע שצריך להאמין שאבא שבשמיים ידאג להכל אז אני לא יודע אם זה נקרא שאני לא מאמין באבא אם אני מנסה אולי להוריד את הלחץ דרך בני אדם ואולי זה נראה שאני לא מספיק מאמין באבא שיעזור לי אני לא יודע מה לעשות

תשובה:

בכל הנושא הזה תמיד יש את שאלת המינון בין האמונה להשתדלות… מצד אחד אנחנו מחוייבים להאמין שהכל מאיתו יתברך, ומאידך אנחנו מצווים להשתדל כדרך כל הארץ ולא לסמוך על הנס שהדברים יעשו מעצמם. לכן השתדלות טבעית נורמלית מקובלת, אינה סתירה לאמונה.

בהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס״ד
    אבל כאילו אם אני מרגיש שההשתדלות שלי אם נגיד הוא יבוא זה יוריד לי את הלחץ זה מרגיש לי רע שכאילו אני לא סומך על אבא מספיק