סמרטוט אחד לניקיון המטבח

שאלה:

שלום הרב
יש לנו עוזרת גויה וראיתי שהיא מנקה את כל המטבח עם אותו סמרטוט מלוכלך במיקרוגל בתנור בשיש ובכיור המחובר שלנו.

מכאן שאלתי- האם צריך להפריד בין סקוטצים וסמרטוטים לבשר וחלב? הן לשטיפת כלים והם לניקוי המטבח?

ומה הרב מציע לעשות כעת?
(אשכנזים)

תשובה:

לכתחילה ודאי חובה להקפיד על כך, הרי בסמרטוט יש שאריות והם נמרחות על המשטחים… בדיעבד כרגע אם הכל נראה נקי לא צריך להכשיר שום דבר, הכל היה קר וגם יש מן הסתם חומרים פוגמים בודאי בסקוצ'ים אבל לכתחילה חובה להקפיד ויש להזהירה על כך.