בניה ללא היתר

שאלה:

שכני מקומת הקרקע, שאנו גרים מעליו, בנה ללא היתר.
מזה שנתיים לפחות שהוא חפר ועדיין חופר ובונה בסתר,
מאחר ורעש הבניה הינו נשמע בעיקר בבתינו שרק אני ובעלי נמצאים בו ומפריע לנו עד שעות הקטנות כגון עד 2 בליליולשאר השכנים הרעש נבלע בשאון הילדים או שאינם שומעים, לאחר בקשות חוזרות ונשנות שלא ידפקו ויעבדו בלילה, הם מכחישים שהם בכלל בונים, ומאידך אנו שומעים ואף רואים שהם מכניסים לביתם ברזלי בניה וחומרי בניה, שנעלמים בדיוק כפי שהגיעו לתוך הבית.
כך, שרק בבדיקה מעמעקה מאוד, על ידי מיכשור מיוחד
אפשר לגלות זאת.
עיניין נוסף הבניין קיבל טאבה בה יוכל לבנות כל אחד בחלקו כפי השירטוט של העיריה ומאחר שאנו קיבלנו בניה מעליו אנו חייבים שהוא יבנה מתחתינו, כך יוצא שהוא לא יבנה ואנו נאבד את האפשרות לבניה להתרחבות.
השכן אינו מוכן לבנות לפי הטאבה. בטענה שאינו מעוניין בכלל לבנות.
שאלתי, הכיצד אפסיק אותו לעבוד בשעות המנוחה השינה?
ב. אם בנה וגורם לי לא להתרחב, הכיצד לחייבו שיתן גם לי את האפשרות הבניה?
אודה לרב ובית הדין על תשובה.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן שמכחיש את הבנייה וגם מפריע לעתיד הבנייה שלכם, עליכם לתובעו בבית דין כדי שיודה ובית דין יורו לו איך לבנות. אם הנתבע יכחיש ולא ירצה להופיע בבית דין, בית דין ייתנו לכם היתר לפעול בכל צורה שתרצו – תביעה בבית משפט, או הלשנה לרשויות.

בהצלחה.