השבת אבידה בכדור

שאלה:

שלום וברכה.
לפני תקופה מילאתי מקום של גננת ובזמן שהילדים שיחקו בחצר שמתי לב לכדור שלא היה ברור אם שייך לילדים מבית הספר הסמוך או לאחד מילדי הגן (או לאחד מן המוסדות), ישנה גדר המפרידה בין החצרות וכנראה שהועבר מגדר לגדר..
זכור לי במטושטש שאחד הילדים מבית הספר אמר לי ״זה שלכם״, אך בכל אופן לא היה לי ברור למי זה שייך (בנוסף לזה מנסיוני ילדים נוטים לשקר לפעמים). לקחתי אותו למחסן וביקשתי מהסייעות שיגידו לגננת הקבועה שתחליט מה לעשות בעניין. לאחר זמן הגעתי לגן שוב ונזכרתי בזה, הערכתי שהם לא העבירו את המידע לגננת (אז שאלתי אותן וקיבלתי רושם ששכחו). הלכתי למחסן ומצאתי את הכדור (עבר זמן מאז אבל אני משערת שזה הוא). הוא נראה כדור זול אך יש עליו סימן. אם זה משנה- אני חושבת ששאלתי את הסייעת ביום בו מצאתי את הכדור והיא לא זיהתה אותו.
בגלל שאני מצאתי את זה חשבתי שיש עלי חובת השבה, אשמח לדעת מה אני צריכה לעשות.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

מסתבר שלכדור אין סימן, סימן הוא שם או טלפון או סימון שבעל הכדור עשה על הכדור. אבל צבע או חברה וכדו' לא מהווה סימן, ולכן אם אין סימן בכדור אין צורך להשיב את הכדור ומותר לכם לקחת את הכדור. אם אכן יש סימן על הכדור ובעל הכדור עשה את הסימן, יש לתלות מודעות בכל האזור של הגים.

בהצלחה.