השכרת דירה ליהודיה החיה עם גוי

שאלה:

שרה מצרפת שכרה דירה ממני לעשרה ימים, דרך אתר בוקינג. לצערי הרב שהיא הגיעה ראיתי שיש לה חבר ערבי מישראל שהכירה אותו בצרפת.
האם אני צריך לומר להם שאני לא מסכים להשכיר ליהודי וערבי ביחד דירה, או היות והשכרתי כדין ליהודיה, מה שהיא אחר כך עושה זה כבר לא עניני?
עוד יש לשאול: במקרה שלי הדירים כעסו מאוד על הערבי שהגיע לבנין שלהם, והוא נבהל ורצה לעזוב, אמרתי להם שהם התחייבו לשלם ואם הם עוזבים הם צריכים לשלם את מלא הסכום, האם היה אסור לי לומר להם את זה, שכן צריך לדאוג שיעזבו את המקום כמה שיותר מוקדם?

תשובה:

ודאי אין להשכיר דירה לאשה כזו, ולא בגלל הבעיה של השכרת דירה בארץ ישראל לגוי, כי כאן השכירות היא ליהודיה, אלא בגלל שמסייעים לה בכך לעבור עבירה. אם זה היה בלתי אפשרי וכבר השכרת לה, אין צורך לעשות דברים לא חוקיים כדי להוציא אותה, אבל כיון שהם מעצמם רוצים לצאת, ודאי אין לעכב בעדם. מותר לדרוש כסף שמגיע אבל רק בתנאי שזה לא יגרום להם להשאר.