מעשרות לאחות שעוברת דירה

שאלה:

האם מותר לי לתת מעשרות לאחותי? היא לא ענייה, אך אני יודעת שספציפית עכשיו, עקב מעבר דירה יש לה קושי כלכלי, ולי יש עכשיו סכום כסף נכבד ששמרתי למעשרות ואני מעוניינת לתת לה. אודה לתשובה

תשובה:

אם יש לה קושי כלכלי לעבור את החודש, מחמת החובות אפשר לתת לה מעשרות. אבל אם מדובר סתם בקושי זמני ממש של חודשים מספר מחמת הוצאות גדולות חד פעמיות, ובעצם המצב שלה יציב וטוב, אז אין מקום לכך.

שיהיה תמיד רק שפע.