שינה על מיטה זוגית בימי נדה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים
האם מותר לכתחילה שהמיטה שעליה ישן הזוג תהיה מיטה זוגית וכאשר אסורים האיש/האישה ישנ/ה על המיטה הזוגית והאחר ישן על המיטה הנפתחת?
אשמח מאוד לביאור מקור/ות הפסק בנידון זה.
בברכה, אלעד

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר. המיטה הזו אינה מיוחדת לבעל, ובדין יכולה האשה לישון שם בימי נדה, הוא כמובן אינו רשאי לישון שם יחד עמה כיון שאסור להם לישון יחד באותה מיטה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן, אני מבין שלא צריכה להיות בעיה לאחד לישון על המיטה הנפתחת אך רצוני לברר האם זה בסדר שהאיש/ה יישן על המיטה הזוגית למרות שהם אסורים(הרי עדיין ייחודית היא לזוג, ומיטת האיש/ה הקבועה עדיין שם, על המיטה הזוגית).