טבילה עם תוספות שיער

שאלה:

שלום כבוד הרב,אני בת 42 וברוך השם נשואה באושר,ומקפידה תמיד על כיסוי ראש מלא(מטפחת…)שיער ראשי נהיה ממש דליל ואני מרגישה לא נוח עם זה,חוששת שהחן שלי ירד בעיני בעלי…הייתי רוצה לעשות תוספות שיער אך אני חוששת שהטבילה לא תעלה…אשמח לתשובה

תשובה:

שלום וברכה

בשעת הדחק ממש, אם באמת הדבר מהווה קושי, נהגו להקל שכיון שזה נעשה לנוי זה לא חוצץ בטבילה, אבל כיון שזה תלוי במחלוקת הראשונים, לא הייתי מיקל בזה אם זה לא ממש הכרחי, אני מניח שבעלך שחי איתך כבר שנים רבות באהבה ובשמחה, לא נזקק לזה.

מקורות:

ראי כאן בהרחבה.