הפלגה באוניה לפני שבת

שאלה:

חברת ספנות אמריקאית ROYAL CARIBEAN מגיע לישראל . ההפלגות יצאו מחיפה . שאלתי במידה ואני עולה על האונייה לפני שבת , והאונייה מפליגה לפני שבת כך שבשבת אני כבר אהיה באונייה ששטה על פני המיים . יש לציין שהאונייה מותאמת לקהל ישראלי דהיינו חדר אוכל כשר בסיפון 5 , בית קפה כשר , ומסעדה יפנית כשרה , מעלית שבת , נרות חשמליים בחדר להדלקת נרות . האם כאדם דתי מותר לי להפליג באונייה?

תשובה:

אם רוב המפליגים גויים, וכל המפעילים ועושי המלאכה הם גויים, המיקל יש לו על מה לסמוך, אבל אם רוב המפליגים יהודים ובודאי אם המפעילים יהודים – אסור.

מקורות:

ראה ביאור הלכה סי' רמח סעי' ג.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדוע יש חשיבות לרוב גוי או יהודי כמפליגים ? והאם לא מספיק שהמפעילים הם גויים שמשרתים את הרוב היהודי כדי להתיר לאדם דתי להפליג באונייה ?

  2. לא. משום שמלאכה שגוי עושה עבור יהודי גם אסורה בשבת, כאשר הרוב גויים זה נחשב שהמלאכה נעשתה עבור הגויים והיהודים רק טפלים לו.