הכאה באומנות לחימה

שאלה:

שלום
אני מתאמן באומנות לחימה שנקראת אגרוף תאילנדי
פעם בחצי שנה לערך מתקיימים קרבות במועדון.
לתפיסתי,לא משנה כמה אני מתאמן ויכולת הלחימה שלי מתקדמת.אם אני לא מתמודד בקרב אין לי תועלת מהאמנות לחימה.
כיוון שיש שתי מישורים עיקריים לנצח קרב/אויב ברחוב
1יכולת טכנית
2התמודדות עם לחץ ופחד
כשאני לא עושה קרבות אני בכלל לא מתמודד עם הלחץ והפחד,ואם מישהו יתקוף אותי חלילה ברחוב, כמה שהפחד יתגבר ככה אהיה גרוע יותר.
ואחרי ההקדמה הזאת שאלתי היא.האם מותר לי לעשות קרבות בעוצמה מלאה?
כיוון שזה ממש ממש עוזר לי ?

תשובה:

אני מניח שאנשים באים על דעת כן והם גם מעונינים בזה כמוך, וזה לא מכה של "נציון" – מריבה או על מנת להזיק. אבל לומר לך שהספורט הזה מוצא חן בעיני? לא ממש… גם לא הבנתי את הצורך בו, העולם סביבי נראה לי די מאיר ונחמד… זה לא ג'ונגל כאן…