קביעת עיתים לתורה, נטילת ידיים, תפילת שחרית

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב היקר!
1. כמה זמן ביממה ב-24 שעות צריך ללמוד תורה שזה יחשב קביעת עיתים לתורה ויחשב שעוסקים בתורה ? סליחה הרב אם בבקשה תוכל להגיד כמות זמן ? (אם אין כמות זמן, כמה שילמד יחשוב שזה לא מספיק ואז יתייאש מללמוד). (והאם עשר דקות ביממה לימוד הלכה זה זמן יפה שיוצאים בו ידי חובה?)
2. אדם יושן על מיטה 2 וחצי שעות בצהריים האם שהוא קם חייב לעשות נטילת ידיים בכלי או שמספיק שטיפה תחת הברז 3 לסירוגין?
3. . בשבת אני מתפלל שחרית בשעה 8 אני קורא לפני התפילה קריאת שמע שלא להפסיד את הזמן של המגן אברהם האם בתפילה אחרי שבירכתי הבוחר בעמו ישראל באהבה אני יכול ישר להגיד ויציב ונכון ללא קריאת שמע כי כבר קראתי לפני התפילה ? (וגם קשה לי לקרוא מהר וזה יקל עלי)
כבוד הרב היקר תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

כל אחד לומד לפי כוחו הנפשי והפיזי, המינימום הוא אפילו כמה דקות, וכל מה שאדם יכול יותר ילמד יותר…

יש ליטול שש פעמים לסירוגין כמו בבוקר אבל ללא ברכה.

אומרים שוב קריאת שמע, ראשית בגלל שהרי לדעת הגר"א אתה מקיים אז את המצוה! ומלבד זאת גם לאחר זמן קריאת שמע כך היא ההלכה כדי לעמוד לתפילה מתוך דברי תורה.

ערב מבורך.