לשנות את מנהגי הספירה משנה לשנה

שאלה:

יש לי חתונה של אחיינית בארה"ב השבוע. שם המנהג לספור 33 ימי ספירה מראש חודש אייר. בד"כ אני נהגתי לספור מפסח עד ל"ג בעומר. האם מותר לי לשנות באופן חד פעמי את מנהג הספירה ולנהוג כפי המקובל שם וגם להסתפר לפני החתונה.

תשובה:

באופן עקרוני מותר לשנות את המנהג בשנה זו אף שבשאר שנים נהגת אחרת, אלא שכאשר יש מנהג אחד ברור במקום מסויים אסור לשנותו משום לא תתגודדו, ולכן, בארץ ישראל שכולם נוהגים בדיני הספירה מפסח עד ל"ג בעומר אסור לשנות. אם תיסע לחו"ל לפני ראש חודש אייר, תוכל שם להסתפר ולנהוג איסור עד שבועות.

מקורות:

ראה שו"ת אגרות משה או"ח ח"א סי' קנט, וע"ע מנחת יצחק ח"ד סי' פד.