שביעי של פסח

שאלה:

שלום רב!
יום שביעי של פסח חל ביום חמישי הקרוב ורציתי לדעת מה עושים בלילה הזה מעבר לסעודה שסועדים, האם במהלך הסעודה יש מנהגים מיוחדים? האם יש ברכות או תפילות בזמן הסעודה? האם עושים קידוש בלילה הזה?
ועד איזה שעה יש לעשות את עירוב התבשילין? והאם חייב לאכול אותו אח"כ? והאם אישה לא נשואה יכולה לעשות ולברך על עירוב התבשילין?
תודה!

תשובה:

שביעי של פסח זה חג – יום טוב, כמו ראשון של פסח, הוא דומה מאוד לשבת לענין איסור מלאכה [מלבד אופנים מסויימים שמותר לבשל ועוד כמה דינים], אין מנהגים מיוחדים בסעודה השונים משבת רגילה, ודאי יש קידוש מיוחד לחג תראי בסידור. עירוב תבשילין עושים ביום חמישי לפני כניסת החג, ראי את האופן לעשותו בסידור או במחזור התפילה, גם אשה יכולה לעשותו. אין חובה לאוכלו, רק חשוב שלא לאוכלו לפני שבת. מטרתו להתיר הכנת מאכלים בחג לכבוד שבת.

חג שמח.