יחסים באמצע שבעה נקיים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני ובעלי בתחילת הנישואין שלנו בענייני טהרה. לקראת סיום הווסת שלי קיימנו יחסי מין וגם לאחר מכן במהלך השבוע של ה7 נקיים. רציתי לשאול האם אני צריכה לספור שוב 7 נקיים? האם אני צריכה לטבול במקווה? או שזה כבר לא תופס? והאם אנחנו צריכים לתקן משהו בעקבות מה שנעשה? מבחינת ההלכה
אשמח לתשובה הכי ברורה שיש כדי שאבין נכון כל תשובה על השאלות ששאלתי.
תודה רבה אשמח לתשובה בהקדם

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער ובכאב גדול את שאלתך. חשוב להבין, שקיום יחסים בזמן נידה, ולצורך זה נידה זה גם בפעם הראשונה וגם באמצע שבעה נקייים, עד שאשה לא וגמרת את הליך הטהרה וטובלת, היא נידה! זה איסור גמור שחיובו כרת, וצריך הרבה לחזור על כך בתשובה. הדבר החשוב ביותר, הוא לקבל על עצמכם לשמור לא רק שלא לקיים יחסים בימים אלו, אלא לקיים גם את דיני ההרחקות שקבעו חכמים כדי שאדם לא יבוא לידי כך. כאשר נוהגים קירבה היצר מפתה ומקיימים יחסים, כאשר נזהרים בכללי הריחוק גם לא נכשלים.

לגבי השבעה נקיים, עליך להמתין שלושה ימים שלמים מאז שקיימתם יחסים  ורק לאחר מכן להמשיך את הספירה ולטבול.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ קצו סעי’ יא, שאשה שפולטת שכבת זרע תוך ו’ עונות [שלושה ימים שלמים] לתשמיש סותרת את אותו היום, וכיון שלא ניתן לברר זאת עליה להמתין מלספור כל אותו הזמן. דין זה נוהג גם במקרה האמור.