עונג שבת

שאלה:

כיוון שאני סובלת לעיתים קרובות מכאבי בטן קיבלתי המלצה מרופא טבעוני על תפריט שמרכיב בעיקר פירות, ירקות ומעט לחם
למשך 3 חודשים.
האם אני מחוייבת במצוות עונג שבת ( חוץ מהלחם-בשר,דגים,ממתקים וכו') או שהבריאות שלי קודמת?

תשובה:

אני משוכנע שמעט בשר פעם בשבוע לא יזיק. כמו כן כדאי להתייעץ עם דיאטנית מוסמכת, נשמע ממך שאת נמנעת לגמרי מחלבונים לתקופה ארוכה, זה נשמע לי קצת לא בריא.