מסחר אלקטרוני בצאת שבת לחו"ל

שאלה:

האם יש בעיה בהזמנת מוצר דרך האינטרנט כאשר יצאה השבת בארץ ישראל אבל עדיין לא יצאה שבת במקומות שיש חשש שמתחזקים/מעניקים שירותי תחזוקה את אתר האינטרנט בחוץ לארץ ושם עדיין בעיצומה של השבת?

יש הבדל בין אשכנזים לספרדים בזה?

תשובה:

ככל שהעובדים שם הם גויים אין כל בעיה, הם הרי לא מחוייבים בשמירת שבת ואתה נמצא במקום שכבר השבת יצאה ואינך מחוייב עוד בשמירתה, אבל אם יש חשש שיש שם עובדים יהודים, יש להמתין.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. החשש הוא שאולי השרת של האינטרנט מתוחזק בחוץ לארץ, אבל החברה המסחרית עצמה נמצאת בישראל.

    עד מתי שייך להמתין- מתי יוצאת שבת במקום הכי מאוחר בעולם?