חיוב החזר ממון שאבד

שאלה:

אם מישו שלח אותי לקנות לו משו ובדרך חזור אבד לי הכסף מחוסר שימת לב. הוא היה בכיס , כנראה כשהוצאתי את הפלאפון מהכיס או משו כזה זה נפל ..
האם אני חייב או פטור ? דיני אדם ודיני שמיים ?

תשובה:

שלום וברכה,

שליח דינו כשומר, ולכן אם הניח בכיס של הפלאפון וכשהוציא את הפלאפון מהכיס נפלו המעות הרי זה פשיעה וחייב השליח לשלם על אובדן המעות.

בהצלחה.

מקורות:

כתב השולחן ערוך סימן רצא סעיף כ: "המפקיד כספים אצל חבירו בדרך להוליכם לביתו, או ששלח עמו מעות ממקום למקום, צריכים שיהיו צרורים ומונחים בידו או קשורים כראוי על בטנו מכנגד פניו, עד שיגיע לביתו ויקברם כראוי. ואם לא קשרם בדרך הזאת, אפילו נאנס, חייב לשלם שהרי תחלתו בפשיעה".

בזמנינו ששליח שמקבל כסף צריך להניח בכיס בטוח ולא בכיס שמוציא את הפלאפון ויש חשש שיפול הכסף, ולכן אם הניח בצורה כזו הרי זה פשיעה וחייב השומר.