חימום פיתה על כיריים טרפות

שאלה:

שלום הרב, האם יש איסור לחמם משהו באופן ישיר על הכיריים של הגז (לדוג' פיתה חציל וכו') בגלל שהכיריים בלעו גם חלב וגם בשר ( בעקבות דברים שנשפכו עליהם) ואם כן הפיתה מקבלת טעם של טרף.?
אשמח לתשובה ומקורות לעיין בהם.

תשובה:

שלום וברכה

ברור הדבר שככל שהכיריים בחזקת טריפה, הם משמשים גם לבשר ום לחלב ולפעמים גולש, יש לך כאן בליעות אסורות ואין להשתמש באופן הנ"ל. אמנם אם כרגע זה נקי וב24 שעות האחרונות לא גלש כלום זה טעם פגום שאינו אוסר בדידעבד, אבל ברור שאין להשתמש בכלי טרף שאינו בן יומו, וזה לא שונה מסיר שהשתמשת בו גם לבשר וגם לחלב… מה שסומכים לגבי הסירים הוא שמגע יבש בין כלים אינו מבליע, ולכן משתמשים באופן זה אבל לא לשים שם אוכל ממש לא עטוף.