כלי בשרי שנשפך עליו גלידה חמה

שאלה:

שלום,

כלי שמשמש לבישול בשר היה בכיור, ובטעות מישהו שטף שם כפית עם גלידה במים חמים.
איך ניתן להכשיר את הכלי הבשרי?

תודה,
משה.

תשובה:

שלום וברכה

אם המים היו בחום שהיד סולדת, תעשו לכלי הזה הגעלה, בתוך סיר מים מבעבע על האש, כאשר הסיר והכלי הזה שניהם אינם בני יומם.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום,
    לא ניתן לנקות את המכסה לחלוטין כי יש מקומות עם לכלוך שמן שלא ניתן להגיע אליהם.
    האם אפשר גם אז לבצע את מה שנאמר?

    וכמו כן, האם ניתן להבצע זאת בסיר חלבי?

  2. אם לא ניתן, תעשו למכסה הזה ליבון קל בתנור ריק שאינו בן יומו חצי שעה על חומו המירבי [יש לוודא קודם שהמכסה לא יתקלקל! אן יש חלקי פלסטיק זו בעיה]. אפשר לעבוד עם מסיר שומנים טוב. רק בזהירות על הידים.

  3. תודה על התשובה המהירה!!!

    לצערי התנור שלנו כרגע בבעיה: הוא היה בשרי ונשלח לתיקון, ושם בושל בו מאכל חלבי כדי לבדוק אם התיקון הצליח, ולכן הוא לא כשר בעצמו כרגע.
    האם זה מפריע לליבון?