ברכה עוברת באמצע ברכות קריאת שמע

שאלה:

שלום וברכה
שכחתי לברך על נטילת ידים קודם התפילה ונזכרתי באמצע ברכות ק"ש, מה עלי לעשות.
תודה רבה

תשובה:

לכאורה, כיון שאחרי שמונה עשרה כבר לא יוכל לברך, כי כל ענין הנטילה הוא רק כהכנה לשמונה עשרה, זה בכלל ברכה עוברת שניתן לברך בין ברכות קריאת שמע, לאלו הנוהגים לברך גם שלא סמוך לנטילה, אבל כיון שיש כאן את צירוף דעת החולקים, והברכה אינה מעכבת ועיקר המצוה היא בנטילה עצמה, וגם בעיקרה אינה ברכה עוברת, אלא שמחמת הטעות אירע לו הדבר, לא הייתי מברך.

מקורות:

על ברכה עוברת ראה משנה ברורה סי' סו ס"ק יט.