טלטול ספרי קודש בשבת בתוך הישוב

שאלה:

שלום וברכה,

האם מותר לתלתל ספרי קודש בתוך הישוב? תהילים/סידור וכו'? לדוגמה מבית אחד לאחר או סתם לחיק הטבע? והאם יש צורך בעירוב חצרות? אשמח להסבר

תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה יש לשאול את הרב המקומי לגבי העירוב במקום, אם אין עירוב אסור לטלטל, תתעניין ותחזור עם התשובה וננסה לעזור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

10 תגובות

  1. אם לכאורה כן קיים עירוב,
    האם מותר לטלטל תיק/מזוודה בינוני/גדול,
    שמכיל ברובו ספרי קודש יקרים, ומיעוטו ספרי חול, ומסמכי חול,
    מבית לבית כשעובר בדרך בכביש ראשי, ו/או ברחוב ראשי, ו/או ברחוב משני?
    תודה.

  2. אני מבין ממך שיש בתיק חפצי מוקצה, כבר דיברנו פעם על התיק הזה, נראהשאתה חושש יותר מידי, לפני שבת תוציא את המוקצה מהתיק ולא יקרה למסמכים שום דבר. ברכה והצלחה

  3. ומה לגבי
    תיק שיש בו רק ספרי קודש וספרי חול.
    דהיינו בלי מסמכים, ארנק, כלי כתיבה, ושאר מוקצה.
    האם כל עוד קיים עירוב עירוני רגיל, כן מותר לטלטל אותו בשבת
    מבית לבית כשעובר בדרך בכביש ראשי, ו/או ברחוב ראשי, ו/או ברחוב משני?
    גם אם סביר להניח שיקרא רק ספר 1 מתוך כל הספרים שלוקח בתיק?
    תודה.

  4. יש לשאול רב מקומי האם העירוב בסדר. ולעצם הענין, חבל לסבול לחינם, אף אחד לא גונב ספרים, ואין טעם בסבל הזה להטלטל כל הזמן עם התיק ממקום למקום.

  5. 1. בעיקר את זה תשאל את הרב – מה רמת הפיקוח השוטף.
    2. אין איסור לטלטל ספרים, אבל כדאי מאוד לטפל בקושי הגורם לך לכך, אין איסור לסחוב שק אבנים כבדות בימי שלישי, אבל תסכים איתי שכשאר אדם מרגיש צורך לעשות זאת, זה חבל.

  6. 1] האם רמת הפיקוח בשוטף, חייבת להיות בכל יום שישי וביום שלפני כניסת כל חג,
    ואם זה פחות מכך, אסור לסמוך על העירוב הזה?
    2] "אין איסור לטלטל ספרים.".
    -וגם אין איסור לטלטל את התיק/מזוודה שבאמצעותו לוקח את הספרים מדירה לדירה, נכון?
    תודה.

  7. 1. זה תלוי בכל מיני משתנים, חייבים לוודא שהוא שלם, אבל באמצעים של היום ניתן לדעת הרבה גם באמצעים טכנולוגיים. רב מקומי ידע איך הדברים מתנהלים.
    2. נכון.