אוושא מילתא לאחר קבלת שבת לפני שקיעה

שאלה:

אנחנו מקבלים שבת פלג , ורוצים לפני זה להפעיל מכונת כביסה שתגמור לפני השקיעה אבל אחרי שנקבל שבת, האם גם בזה יש בעיה, או שכיוון שאחרים לא קיבלו שבת אין זילותא?

תשובה:

מסברא היה נראה להקל בזה, שהרי אפילו אמירה לאחר לעשות מלאכה מותרת, אמנם ראיתי בשו"ת אבני ישפה ח"ז סי' נט שהחמיר בזה, ככל שזו היתה קבלה גמורה בהדלקת נרות או תפילת ערבית [דבריו אמורים בין השמשות אבל טעמיו שייכים גם במקרה שלנו].

שבוע טוב.