קריאת המגילה בן ט"ו לבני י"ד

שאלה:

שלום רב.
אני עובד במשרד בו אני החרדי (דתי)היחיד אני גר בירושלים ועובד בתל אביב.
כך שביום רביעי בלילה אני חושש שיבקשו ממני לקרוא במגילה.
א. האם מותר לי להוציא אותם ידי חובה ביום שבו אני לא מחויב?
ב. האם לברך?
ג. אני משער שעל הצד שתהיה קריאה הם יישבו מעורב, מותר לקרוא בכזה מצב?
ד. אם אין מגילה יש מעלה כלשהו בלקרוא מחומש?

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בתחילת סימן תרפח הביא את מחלוקת הפרי חדש והפרי מגדים אם בן ט"ו שקרא לבן י"ד הוציאו בדיעבד ידי חובה, הפרי חדש מחמיר והפרי מגדים מיקל, אם הם לא ישמעו באופן אחר בודאי, אז זה עדיף מכלום, אבל כמובן ללא ברכה. אבל ודאי יש לעודד אותם לשמוע מאדם שכן חייב במצוה, ואפילו יקרא ללא טעמים.

גם אם ישבו מעורב אפשר לקרוא.

כמובן רק ממגילה כשרה, אין מה לקרוא מחומש שהרי בודאי לא יוצאים בזה ידי חובה.

שוב, אם בודאי לא ישמעו משהו אחר, ואתה סתם רוצה לעשות להם אוירה, זה כבר לשיקולך, אבל מבחינה הלכתית אין לזה כל משמעות.

פורים שמח.