נסיעה לעבודה בטחונית בשבת

שאלה:

שלום

הציעו לי עבודה בקב"ט במלון, ובמלון אין מגורים לעובדים.
רציתי לברר האם מותרת הנסיעה הלוך וחזור לעבודה זו במקרה זה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי הדבר אסור. ראשית כלל איניי בטוח שיש צורך המוגדר פיקוח נפש בעבודה זו, אין לפנינו כרגע אירוע בטחוני כל שהוא המצריך נסיעה, אלא זה תקן כזה המחייב אותם להעסיק אנשי בטחון אולי יקרה משהו, זה לא דבר שמצדיק לחלל שבת. שנית, ליות ער 24 שעות אינו פיקוח נפש… גם אם לא מספקים לך מגורים זה לא מצדיק נסיעה בשבת… אין לדמות כל זה לנסיעת רופאים ואחיות לבית חולים שיש שהתירו כאשר הנהג הוא גוי.

לדעתי, עם שיחת הסברה הם יבינו ויספקו לך איזו פינה לנוח כמה שעות בשבת, לא חסר פינות כאלו במלון.

שבוע טוב.