שינוי בחשמל סטטי בשבת

שאלה:

יש לי מטען למחשב נייד שמשמיע רעש וכשאני מתקרב אליו הרעש מפסיק,
כאשר אני מתרחק הרעש שב,האם מותר לי להתקרב לאזור המטען בשבת והאם זו בכלל נחשב חילול בעצם זה שהגוף שלי גורם להפקת הרעש בלי שאנגע בכלום?

תשובה:

אינני יודע מה פשר הענין, ולא בטוח שיש כאן מלאכה, אין שינוי בהטענה או בפעילותו אלא משהו בחשמל הסטטי שהוא מפיק לאויר, וכיון שבלאו הכי גם אם זה פסיק רישא לא ניחא לך בכך, וכלל לא ברור שיש כאן מלאכה כלש היא, נראה שאין לחשוש.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

תגובה 1